BR1C8381

Zomerijs

Het laatste nieuws >>

De eerste meters op het ijs waren weer even wennen, vooral de klapper. Na de eerste rondjes was het weer duidelijk dat we meer achterop moesten zitten. De druk van de schaatsen in de bochten was heerlijk, wat voelde het licht aan de voetjes. 

Het was een nieuw initiatief, een mass start in de zomer. Een voorproefje voor aankomend winter seizoen, waar een heuse mass start competitie zal plaats vinden. Tevens is de mass start weer een onderdeel van de World Cup en ook zal de mass start worden verreden op het WK afstanden.

Twee series dames en twee series heren reden hun wedstrijd over 16 ronden.

Jane was als eerste spetter aan de beurt

 

Jane wilde wat laten zien dat was duidelijk... in de eerste tussensprint ging ze er als een raket van door. Hoppa alle punten voor Jane en ook in de tweede tussensprint was het weer raak. Met honderd meter voor op het peloton was Jane duidelijk de gang maker in deze serie.

Ook in de derde sprint pakte Jane een puntje mee. De finale kwam iets te vroeg en misschien was haar beste kruid al verschoten, de eindsprint maakte al niet meer uit. Als Jane niet bij de eerste 3 finishte in de eindsprint was haar vierde plek al een zekerheid door alle tussen sprint punten. Ze werd uiteindelijk dus ook 4. Een mooi resultaat voor de eerste massa start van dit seizoen.

 

De tweede serie stonden Mariska en Lisa aan de start. 

Vanaf de start was het Imke Voormeer die de benen nam. Het peloton bleef kalm en er gebeurde niets. Lisa werd er een beetje onrustig van en baalde ook een beetje dat ze niet meteen gereageerd had. Dan maar de achter volging in zetten.. Niemand die ook maar een meter wilde overnemen. Imke werd bijgehaald en Lisa probeerde nog een aanval in te zetten maar kreeg geen ruimte. Elma probeerde het nog richting de finale maar ook zij kreeg niet genoeg ruimte. 

 

Het peloton werd in gang gebracht door Jorien ter Mors, met nog 500m te gaan was het Mariska die er buiten om heen vloog. Het was te vroeg, de laatste meters viel Maris een beetje stil en het peloton sprintte er omheen. ''ik zat te ver van achter het was de enige kans die ik had''. 

 

Lisa werd uiteindelijk door het sprokkelen van de nodige puntjes toch nog 5e.

De meiden moesten nog wel een beetje wennen aan de top snelheid, ja na een keer op de schaatsen kun je natuurlijk niet verwachten dat je hier de sterren van de hemel schaatst...

Het was een geslaagd evenement en zeker voor herhaling vatbaar!

 

Laatst vernieuwd: 04 Jul 2014

Terug