2015-NKmar-HAA-Feestje

Winst en the little green jersey!

Het laatste nieuws >>

Winst en the little green jersey! 


Met minimale bezetting stonden we zaterdagochtend vroeg aan de start op Flevonice. Slechts Yvonne, Cindy en ik (Lisa) waren van de partij. Mariska zat al in Heerenveen ter voorbereiding op het WK Mass-start en Lisanne Buurman was nog ziek. Toch mocht dat de pret niet drukken, met onze nieuwe Marchese helmpjes stonden we weer met frisse zin aan de start. Zelf was ik in Zweden niet fit geweest, maar voelde me nu toch wel weer aardig goed. Zeker goed genoeg om het groene pak van Yvonne te verdedigen, dat was het voornaamste doel van de dag en hier zouden we voor strijden!

Al gauw ontstond er een vrij grote kopgroep met, jawel, alle drie de Spetters vertegenwoordigd. Verder zaten de andere favorieten er ook in dus erg spannend was de kopgroep ook weer niet. Yvonne hield Carla in de gaten, maar al snel had Yvonne door dat zij zich beter voelde dan Carla dus zat dat ook wel goed. Kop over kop reden we de kilometers weg zonder dat er echt iets noemenswaardigs gebeurde, dit had waarschijnlijk te maken met de harde wind, makkelijk weg komen zat er niet in. Toch besloot ik een poging te wagen, met nog 7 ronden op het rondebord probeerde ik weg te komen en kreeg Sharon Hendriks mee. Samen trokken we de eerste twee ronden echt hard door. Iris van der Stelt reed tussen ons en de kopgroep in, maar na overleg besloten Sharon en ik niet te wachten. Het gat met de kopgroep werd 40 seconden, maar vervolgens liep de voorsprong weer terug naar 30 seconden en moesten we toch flink aan de bak. Zouden ze nog terug komen? Dan zou het voor mij toch wel gedaan zijn, pfff het was afzien!

Toch was het scenario eigenlijk ideaal, want in de kopgroep waren het nu de concurrenten van Yvonne voor het groene pak die het werk mochten opknappen, terwijl Yvonne mooi kon zwaaien naar haar kleine nichtje die haar aan stond te moedigen langs de baan. Het lukte de concurrentie niet en Sharon en ik mochten uit gaan maken wie er met de winst vandoor zou gaan. Het lukte mij om weg te schaatsen bij haar en zo kon ik mooi solo naar de streep rijden! Gerrit stond me al op te wachten en samen keken we naar de sprint van de kopgroep om plek 3. Yvonne had op de Weissensee gezien dat Mariska de sprint aan kon trekken op 1km voor de streep, en besloot dit nog even dunnetjes over te doen. Helaas was dit nét een te lange sprint, en kwam Elma haar nog voorbij. In het kielzog van Yvonne werd Cindy nog 5e! Minimale bezetting gaf vandaag toch een mooi resultaat!  
   

Plek één, vier, vijf én het natuurijsklassement, we gaan lekker! Volgende week gaan we weer bochten lopen: de KPN Cup in Deventer staat op het programma, de op één na laatste cup-wedstrijd van het seizoen. Maar eerst ga ik er nu eens even lekker voor zitten; het WK Mass Start met Mariska, go get them!! 

ps: wist u dat onze Jane, die vroeg in het seizoen zo onfortuinlijk ten val kwam, afgelopen week haar eerste slagen weer heeft gemaakt op het ijs? Het herstel verloopt voorspoedig en aldus mag zij voorzichtig aan weer gaan trainen. Goed nieuws! 

Laatst vernieuwd: 16 Feb 2015

Terug