BR1C8470

Weissensee

Het laatste nieuws >>

Dinsdag ochtend om half 5 stonden de schaatsspetters klaar voor vertrek. 12 dagen Weissensee!!! De eeste keer voor mij! En ik keek er onwijs naar uit! Ik mocht gewoon mee met de beste schaatsploeg! Een droom die werkelijkheid werd! Na een gezellige reis kwamen we dan eindelijk aan rond een uurtje of 6 s ’avonds.

Woensdag ochtend trokken we de schaatsen aan voor de eerste rondjes. Het ijs lag er fantastisch bij. Het was wel even wennen maar het voelde goed.
Zo volgden de donderdag en vrijdag ook. Zaterdag was de eerste wedstrijddag, de Aard Koopmans Memorial (AKM 80 KM). Ik voelde me goed en ik had er onwijs veel zin in. De eerste rondjes verliepen wat stroef maar naar mate ik meer rondjes reed ging ik steeds beter schaatsen. Ik kwam steeds beter in de wedstijd maar na 40 km kwam ik ten val… precies toen het tempo omhoog ging. Helaas kon ik niet meer aanpikken en verliet de race na 50 km.
Na deze eerste mooie wedstrijd op de Weissensee, die door Mariska gewonnen werd en waar Lisa naar de derde plaats sprintte, gingen we zondag met zijn allen fietsen. Het was goed weer dus we konden een leuk ritje maken.
 
 
Maandag stond de ploegenachtervolging op het programma. En weer succes voor de schaatsspetters! Mariska, Cindy en Lisa 1e bij de ploegenachtervolging. Yvonne, Lisanne en Giulia haalden knap de halve finale en eindigden als 4e.
Dinsdag trapten we de beentjes weer even los en maakten we ons klaar voor het ONK dat voor woensdag op het programma stond. Het Open Nederlands Kampioenschap werd verreden over 70 km.
Ik had er zin in en stond scherp aan de start. Sinds de dag van aankomst was de tempratuur wat gedaald, maar met het zonnetje erbij was het lekker en de zonneglazen waren nodig. Het was een race met veel valpartijen en in de eerste ronde was het bij mij ook al raak… Helaas kon ik geen aansluiting vinden maar ik reed lekker verder tot ik na 40 km werd geklasseerd.
Toen de wedstrijd vorderde ontstond er een kopgroep met alle favorieten erin. Het was een spannende strijd tegen het einde aan. Maar eenmaal bij de finish aangekomen is Mariska weer de snelste! De handen gingen de lucht in!!! Yeah, Mariska open Nederlands kampioen! Achterin was nog een spannende strijd aan de gang voor plek 2 en 3. Jaja, Yvonne stak haar handen in de lucht 3e! Wat een top prestaties!
Donderdag stond de mass start op het programma die om 1 uur van start ging. Mariska, Cindy, Yvonne en Giulia zaten in de eerste serie. Lisanne, Lisa en ik in de tweede serie. De 2 besten per ploeg gingen door naar de finale en dat waren Mariska, Cindy, Lisanne en Yvonne. Het was een mooie finale met weer succes voor haardhout.com Mariska 1 en Cindy 2.
Vrijdag ochtend werden we wakker met 5 cm sneeuw en dat breidde zich al snel uit naar ongeveer 20 cm. De geplande fietstraining kon daarom niet door gaan. Het alternatief werd sleeën van de berg.
Zaterdag was het dan zover. De alternatieve Elfstedentocht 200km. De wedstrijd ging om 8 uur van start. Het was super koud! De temperatuur lag tussen de -15/-20! Veel deelneemsters stapte uit vanwege de kou. Met de ploeg gingen we voor de winst en ieder had zo zijn taken. Aan mij eerst de beurt. Dat ging goed en na 100 km zat het erop. Helaas kwam Lisanne al in de eerst ronde ten val en moest langs het ziekenhuis. Mariska kon helaas niet bij de wedstrijd zijn omdat ze World Cup Mass start in Hamar reed. Aan Yvonne, Cindy en Lisa de taak om dan ook een goede uitslag te rijden. Na 200 km kwam er een terechte winnares over de streep. Yvonne schreef de titel op haar naam! Fantastisch!!! Van kop af aan sprintte ze naar de titel!
Alle titels die er maar gewonnen konden worden zijn dan ook gewonnen door de schaatsspetters!
 

Laatst vernieuwd: 08 Feb 2015

Terug