2015-NKmar-HAA-BarrydeJong1

staphorst

Het laatste nieuws >>

Voor de wedstrijd waren er de twijfels, zal het regenen of blijft het droog. Nog opweg naar de inschrijving werden de meiden overspoeld door een water hoos, doorweekt werd de inschrijftent bereikt. De Heren wedstrijd stond op het punt van vertrek, een kwartier eerder dan gepland wegens de voetbal wedstrijd. Dit kwartier eerder starten zat er helaas niet in, de regen was zo hard dat er een korte pauze volgde. 

De heren wisselden de wielen voor een paar regen wielen en gleden van start.

Bij de meeste dames sloeg de twijfel toe, welke wielen zouden de beste keuze zijn. Zal er nog een bui komen of blijft het droog.

Onze keus was snel gemaakt, we gaan voor de normale MPC wielen. Positief als altijd gingen we er gewoon vanuit dat het droog zou blijven. Een goede keuze, het weer bleef droog. De weg was nog wel wat nat maar kreeg hier en daar al wat droge plekken. 

Vanaf de start zette Mariska meteen vaart in het peloton. De eerste aankomst punten werden gepakt, deze telden allemaal mee voor de leidersprijs. Voor wie als eerste door kwam was er iedere ronde een punt te verdienen voor dit klassement, in totaal waren er 5 prijzen voor het leidersklassement. 

Team Steigerplank.com aaste duidelijk op deze extra prijzen want ook Yvonne liet zich meer malen op kop van de wedstrijd zien, en sprinte waar nodig voor haar puntjes. 

Halverwege de wedstrijd was er een slippertje voor Yvonne, Boem... onderuit. Lisa moest over Yvonne heen springen, en met een prachtige landing lukte dit ook nog. Pfff Lisa verbaaste zich zelf..., en eigenlijk ook de andere meiden. Mooie sprong! Het peloton wachtte op de meiden die op het asvalt en in het gras lagen. Een gelukje voor Yvonne want zo kon zij weer mooi aansluiten. Lisa en Maris checkten even de schade bij Yvon, het duimpje ging omhoog, het ging wel. '' het gaat wel'' betekend vaak, alles doet het nog. Maar dat betekend niet dat iemand geen pijn heeft, Wij stoppen pas als we niet meer verder kunnen... onze wedstrijd wordt niet stil gelegd, geen strafschop of penalty, een schwalbe heeft geen zin....

Gedurende de wedstrijd waren er uitloop pogingen van Maris, Lisa en ook Yvonne zette de nodige versnellingen in. Toch leek de kop van de wedstrijd bij elkaar te blijven. 

Tot de voor laatste ronde Yvonne een sprint om de leidersprijs inzette, ze kreeg een aardig gaatje. Vanuit het peloton riep Mariska ''rijden Yvon'' en Yvonne zette door. Het peloton wist even niet wat ze moesten doen, wie ging er in de laatste ronde nog een gaatje dichten? Ja wie dat doet is natuurlijk gezien voor de overwinning. Slim spel van Steigerplank .com

Foske Tamar van der Wal zette de achtervolging in op Yvonne, de kopgroep naderde. Yvonne keek niet meer achterom, ze perste er alles uit. De finish was inzicht, de laaste bocht door en dan nog 75 meter... Nee Yvonne ging het niet halen. Mariska zat in een zetel en sprinte uit de bocht alles en iedereen voorbij. Toch de winst voor Steigerplank.com! Yvonne werd nog mooi 5e en Lisa 9e.

De leidersprijs werd gewonnen door Mariska en plaats 2 en 3 waren voor Yvonne en Lisa! Clean Sweep.........!!!

 

 

Laatst vernieuwd: 07 Jul 2014

Terug