2015-NKmar-HAA-BarrydeJong1

Ommen

Het laatste nieuws >>

De weersvoorspellingen waren voor vandaag niet heel veel belovend. Maar aan het weer lag het niet vandaag. De zon scheen en er was veel publiek aanwezig. Met een groot damespeloton stonden we aan de start. Wij zijn als team jammer genoeg niet compleet. Lisanne is in voorbereiding voor het NK baan die aanstaande donderdag is in Nijeveen. Mariska heeft een spiertje gescheurd in haar bovenbeen en zal het even rustig aan moeten doen.

Er staan vandaag 18 ronden op het bord over een ronde van 1500meter. De eerste rondes beginnen vrij rustig tot er een ontsnappingspoging komt van Manon Kamminga, ze krijgt een behoorlijk gat. Maar vanuit het peloton wordt er goed geprobeerd om het gat te dichten. Ook Lisa is veel voorin te vinden. Wanneer het gat bijna gedicht is volgt er een ontsnapping van Elma de Vries. Zij vind de aansluiting bij Manon en samen voeren zij het tempo flink op waardoor het gat met het peloton en de twee koplopers weer groter wordt. In het peloton waar ik en Lisa nog zitten proberen we in de finale zoveel mogelijk naar voren te schuiven, het is erg chaotisch. Uiteindelijk eindig ik totaal als achtste, Lisa werd 19e. Jane rijdt een goede koers en wordt ieder wedstrijd beter.

volledige uitslag

De volgende wedstrijd is aankomende donderdag. De Nederlands kampioenschappen op de baan over 3 dagen! Benieuwd hoe we het daar gaan doen? Kom kijken en moedig ons aan! Of volg ons via de website.

programma NK baan

Laatst vernieuwd: 25 May 2014

Terug