2014-FL-HAA-Haardhout

Nijeveen

Het laatste nieuws >>

Als eerst…

Als eerst zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Jane Ravestein 24 jaar oud en dit jaar mag ik me zowel in de zomer als winter schaatsspetter noemen. Een erg leuke stap voor mij, omdat ik na 5 jaar landelijk, eindelijk de kans krijg om echt als team te gaan rijden. Lekker werken voor een ander, maar ook zelf hopelijk een keertje een hele mooie uitslag rijden.
In de zomer mag ik met de meiden gaan skeeleren. Vorig jaar voor het eerst aan de marathon meegedaan wat me erg beviel. Nu ga ik dit jaar aan alle skeelerwedstrijden deelnemen. Jaja ook de piste en baanwedstrijden. Super vind ik dat, want het is een gave sport waar ik nog erg veel kan en moet leren. Ik hou van een uitdaging, dus dat gaat wel goed komen.
Hard werken, maar vooral genieten. Een leuk, maar vooral ook sterk en divers team. Ik vind het een eer om me daarbij te mogen voegen.

En dat het een sterk team is bleek zaterdag al.We hadden de eerste skeelerwedstrijd op de piste. De 300 meter tijdrit en 10km puntenkoers stonden op het programma. Een grote groep van 46 meiden had zich aangemeld.
Mijn allereerste wedstrijd ooit op de piste. Erg spannend! De 300 meter ging goed. Nou ik had er in mijn zenuwen en stommigheid een 250 meter van gemaakt… ik ging te vroeg staan… erg stom, maar gelukkig konden we er hard om lachen. Lisanne werd netjes 5de, Mariska 12de, Yvonne 18de, Lisa 36ste en ik 39ste.
Na een tijdje wachten mochten we aan de bak op voor de puntenkoers. In rijen van zeven naast elkaar werden we opgesteld. Ow wat was ik zenuwachtig..hoe zou zo een wedstrijd gaan. We mochten weg en de meiden hadden er zin in. Ze gingen er gelijk vandoor. Helaas moest ik door een slechte start en vooral veel angst eerder afhaken, maar ik kon met trots naar de schaatsspetters kijken. Ze zaten overal bij en lieten zich goed zien. Mariska reed samen met Manon weg en pakte zo veel punten. Zoveel punten dat we gelijk ons eerste podium plek te pakken hadden. Een mooie derde plek! Bij het laatste rondje zaten de spetters ook goed van voren en Lisanne won de eindsprint, Yvonne pakte daar ook nog mooi wat puntjes met een derde plek. Waarmee er 4 spetters in de top 10 stonden. Mariska 3de, Lisanne 6de, Yvonne 8ste en Lisa 9de.
Met een voldaan en goed gevoel konden we weer naar huis. De eerste hebben we gehad, op naar de volgende!

uitslag eerste skeelerwedstrijd


 

Laatst vernieuwd: 21 Apr 2014

Terug