2015-NKmar-HAA-Mariska_Huisman_wint

Lisanne Buurman naar Steigerplank.com en Cindy Vergeer naar Beteropenhaardhout.nl

Het laatste nieuws >>

Buurman stapt over naar Steigerplank

schaatsen.nl 26-04-2013 15:00

HOOFDDORP - Lisanne Buurman zal komend seizoen in het marathonpeloton uitkomen voor Team Steigerplank.com. Het twintigjarige talent komt over van Timpaan. Cindy Vergeer vertrekt op haar beurt bij de ploeg en sluit zich aan bij 'dochterteam' Beteropenhaardhout.nl.

Lisanne Buurman | Foto: Glenn Wassenbergh

Lisanne Buurman | Foto: Glenn Wassenbergh

Buurman liet afgelopen seizoen onder meer door een achtste plaats bij het KPN Open Nederlands Kampioenschap op de Weissensee zien wat ze in haar mars heeft. Ploegleider Barry de Jong: "Ik zie in haar een groot talent. Ze kan wedstrijden 'zien', dat heeft ze geleerd bij het inline-skaten."

In die tak van sport is de Noord-Hollandse al een topper in Nederland. Woensdag werd Buurman nog tweede en derde bij de KPN Baancompetitie in Medemblik. De Jong: "Binnen het inline-skaten ontwikkelt Lisanne zich verder en op natuurijs heeft ze zich ook al goed laten zien." Bovendien helpt het dat de Westfriese uit Noord-Holland komt. "Wij proberen toch altijd eerst naar schaatssters uit Noord-Holland te zoeken."

Het was al eerder bekend dat Irene Schouten is vertrokken bij Team Steigerplank.com. Yvonne Spigt en Kristine Wijdenes blijven de ploeg trouw, terwijl Cindy Vergeer vertrekt naar de andere ploeg van Schaatsspetters, Beteropenhaardhout.nl. Daar volgt ze de gestopte Marije van Marle op en voegt de 25-jarige schaatsster zich bij Mariska Huisman, Lisanne Soemanta en Lisa van der Geest. "Cindy past goed in dat team qua stijl", aldus De Jong. "Door blessures heeft ze het qua prestaties niet echt laten zien, maar ik weet wat ze kan."

Beteropenhaardhout.nl is hiermee rond voor volgend seizoen. Voor Team Steigerplank.com is De Jong nog in gesprek met één rijdster.

Laatst vernieuwd: 27 Apr 2013

Terug