2015-NKmar-HAA-Mariska_Huisman_wint

Gramsbergen

Het laatste nieuws >>

Ijstransplantaties...!?

Donderdag was de 3e dag van de natuurijs 3-daagse in Gramsbergen. Weer 200km in de auto naar het oosten. Hoe meer we in de buurt van Gramsbergen reden hoe meer we de temperatuurmeter in de auto op zagen lopen. Dat is raar, normaal is het in het oosten van ons land toch een stuk kouder dan bij ons. De temperatuur bleef hangen op precies 0 graden.

Het ijs leek op het eerste gezicht mooi en strak maar na verdere inspectie zagen we dat er een paar lelijke gaten in het ijs zaten en dat er zelfs stukken ijs getransplanteerd waren. Er was alles op alles gezet om de ijsvloer zo goed mogelijk te maken voor de wedstrijd van vanavond.

Bij het strikken van de veters ging het mis bij Lisa, pang... een gebroken veter, paniek... Mariska stond haar veter af die zij altijd om haar middel draagt en de grootste paniek was weer verdwenen. De schaatsen konden weer gestrikt worden.

De dames gingen van start, de baan was vrij krap bij het ingaan van de bocht waar ook nog een diep gat zat.. een lastige situatie. Veel meiden op de rem en dan gebeuren er valpartijen.. Lisa ging ook onderuit. Zij kon snel weer bij het peloton aansluiten.

Een wedstrijd met heel veel aanvallen volgde, Yvonne zat in een mooi kopgroepje...waar zij alles op alles zette om de eerste premie weg te kapen. Later bleek dit een premie van 10 euro te zijn, kom je daar voor naar Gramsbergen en sprint je de longen uit je lijf!!?

Ook Lisa maakte nog even deel uit van een kopgroepje maar zij had moeite met de snelheid, haar schaats was zo bot, hij siste er over en ze gleed alle kanten op... Ze zakte terug in het peloton. Daar kreeg ze aardig door hoe ze met die schaats overweg moest en kon zo nog wel een mooie finale rijden. Het tempo hoog houden en niemand laten ontsnappen.

Cindy reedt ook lekker aktief mee van voren en kon nog een mooie tempoversnelling maken waar de anderen zich nog even op stuk mochten bijten, kortom we hebben ons zelf weer mooi laten zien in de kop van de wedstrijd!

Een wedstrijd dieuiteindelijk weer eindigde in een massa sprint. Al probeerde Elma de Vries nog uit het peloton te springen maar de trein Mariska-Irene denderde er met zo veel snelheid overheen dat zij geen schijn van kans maakte. Op de streep was het Irene Schouten die met een minimaal verschil de wedstrijd op haar naam schreef!

Bij de heren werd de wedstrijd halverwegen na een massale valpartij stil gelegd en niet meer voortgezet. De omstandigheden waren te gevaarlijk, er zaten gaten tot op het beton in de baan..

In Emmen sliepen alle meiden in een hotel omdat wedstrijd nummer 4 in Veenoord gepland stond.

S'morgens bij het ontbijt kregen wij helaas te horen dat deze niet door kon gaan wegens het slechte ijs en de dooi....

 

Laatst vernieuwd: 19 Jan 2013

Terug