BR1C8417

Francesca Lollobrigida naar Steigerplank.com

Het laatste nieuws >>

Lollobrigida naar Schaatsspetters

schaatsen.nl Door Geert Plender, 07-05-2013 10:03

De Italiaanse inline-skatekampioene Francesca Lollobrigida voegt zich komende winter bij de Schaatsspetters, dat met team Beter Open Haardhout en Steigerplank.com in de damescompetitie uitkomt.

Francesca Lollobrigida in actie tijdens de Skate-Off in Heerde | Foto: Neeke Smit

Francesca Lollobrigida in actie tijdens de Skate-Off in Heerde | Foto: Neeke Smit

Lollobrigida werd vorige zomer wereldkampioen op inline-skates in eigen land en stortte zich vervolgens op een ijsavontuur. Ze werd Italiaans allroundkampioen en werd veertiende op de Europese kampioenschappen. Ze baarde opzien door twee marathons in Nederland te winnen, terwijl ze zich nog maar enkele weken had toegelegd op het schaatsen.

"Ik rijd eigenlijk nooit in een team", verklaart de 22-jarige haar keuze voor de Schaatsspetters, waar ze voor team Steigerplank.com zal uitkomen, samen met Yvonne Spigt, Lisanne Buurman en Kristine Wijdenes. "Nee, ik ken ze nog niet echt, maar het lijkt me leuk om samen met ze te rijden." Heel veel marathons rijdt ze mogelijk niet. "Ik wil eerst World Cups langebaan rijden en zal dan in november en december in Nederland komen."

Spelen

Dat is het geval wanneer ze zich niet plaatst voor de Olympische Spelen. Gebeurt dat wel, dan krijgen we haar sowieso weinig te zien in Nederland. Lachend: "Dat is dan inderdaad een ‘probleem’." Voor de Schaatsspetters, wel te verstaan. "Want het liefst ga ik naar Sotsji."

Ploegmanager Barry de Jong voorziet geen problemen. "We hebben vaker gewerkt met dames die de combinatie zochten met langebaan en ook hebben we vaker gewerkt met buitenlanders. Dus ik denk juist dat het een goede match is."

Overigens neemt Lollobrigida haar sponsor van vorig jaar, Fabulous Fabs, mee naar het nieuwe team als kledingsponsor.

Laatst vernieuwd: 07 May 2013

Terug