2015-NKmar-HAA-BarrydeJong1

Flevonice

Het laatste nieuws >>

Na een geweldige schaatsavond in Assen namen we nog een chocomelk voor ons herstel en stapten toen snel in de auto naar Biddinghuizen. De auto´s zaten afgeladen vol, vrouwen en een nachtje weg zorgt toch altijd voor meer spullen dan je denkt.


Na een uur en twintig minuten waren we bij het hotel in Biddinghuizen, snel douchen, schaatsen slijpen en nog even iets drinken in de lobby.

De wekker ging alweer vroeg, om 7.00 uur zaten we aan het ontbijt. Buiten was het nog donker…

Het ijs lag er goed bij, het was fris en het ijs was dus hard. Haarthout.com mocht als eerste starten op de ploegentijdrit en dus een tijd zetten waar de anderen zich op stuk mochten bijten. De start verliep misschien niet helemaal vlekkeloos, ik was iets rapper uit de startblokken dan Lisa maar toen we weer als een trein achter elkaar zaten liep het als een geoliede machine. Eigenlijk zoals in de trainingen. We reden een mooi tempo en de wissels liepen ook heel soepeltjes. Het laatste stukje persten we er nog een sprintje uit en daar stond onze tijd. 4.08.02, dit bleek ruim voldoende voor de overwinning!

De meiden van Steigerplank reden ook een goede ploegentijdrit, 4.16.84 en dat was goed voor een 4e plaats.

Even was er tijd voor een kopje thee en een muesli reepje, 45 minuten later maakten we ons al weer op voor de marathon over 40KM.

Het doel was vandaag de wedstrijd winnen en het klassement. De wedstrijd kreeg veel ontsnappingen, maar als ik er bij zat wilden de anderen vaak niet meer door rijden. Jammer want ik had er wel zin in, ik reed lekker op Biddinghuizen. De hele ploeg reed goed en attent van voren. Iedere ontsnapping zaten we mee. Toch leek alles bij elkaar te blijven in de laatste ronde.
Tot half weg de laatste ronde Rixt nog een poging waagde. Dit gat werd gedicht door onze Yvonne. Ik nam de leiding in onze trein gevolgd door Lisa, Cindy en Lollo. Al vroeg nam ik de koppositie in, ik moest zeker nog een kilometer.. maar in het laatste stuk zat nog een bocht naar rechts en het leek me beter om goed voorin te zitten en niet in het gedrang. De baan is ook vrij smal, dus de kans dat je er niet meer voorbij komt is groot. De laatste bocht liep ik goed door, maar de finish was ver.. mijn benen wilden niet meer. Ze moesten nog een klein stukje, ik perste er alles uit. Het leek niet meer op schaatsen, ik stapte wijdbeens naar de finish. YEAHHHHHHHHHHHHHHH gewonnen!!!!!

Carla Zielman eindigde als tweede en Francesca als derde. Lisa werd mooi vierde en Cindy 7, ook Yvonne eindigde goed voorin op de 10e plaats.

Het klassement won ik ook, Lisa werd 2 en Carla Zielman 3

Het was een TOP schaatsweekend!! 

Volgende week rijden we de marathon in Tilburg, zelf zal ik er niet bij zijn want Ik rij de massa start in Berlijn.

 

 

Laatst vernieuwd: 01 Dec 2014

Terug