BR1C8381

Flevonice

Het laatste nieuws >>

Flevonice


De winter lijkt in slaap gevallen, de zon schijnt en de temperaturen zijn de laatste week zelfs boven de 10 graden. De wedstrijd was al eens afgelast wegens te hoge temperaturen en te veel wind, het ijs waaide uit de baan.
Vandaag werd de wedstrijd op Flevonice dan toch verreden. Vanmorgen ging al vroeg de wekker, te vroeg. Op weg naar Biddinghuizen keek ik nog even op het internet om te zien of de wedstrijd wel echt door ging. Een beetje nieuwsgierig was ik wel naar het ijs, het kon haast niet anders dan dat we soft ijs zouden aantreffen. Op zich niets mis mee want in Zweden ging dat ook goed!
Maar het bleek allemaal heel erg mee te vallen, we troffen een keiharde ijsvloer aan. De ijsmeesters hadden hun best gedaan, nu wij nog.
Deze wedstrijd mocht ik in het groene leiderspak starten, de strijd om de eerste plaats in het klassement was nog spannend want ik stond maar 2 puntjes voor op Carla.

Wij zouden de wedstrijd rustig beginnen en het tweede deel van de wedstrijd de aanval kiezen. Maar al snel ontstond er een kopgroep, een sterke kopgroep met alle sterke rijdsters en ploegen er bij. Ik zag dat van onze ploeg alleen Lisa in de groep zat en besloot de overstap te maken. Samen met Francesca sprinten wij vanuit het peloton richting de kopgroep. Even keek ik om me heen en ik zag dat Carla de slag had gemist. Dat betekende dat er vaart in de groep moest worden gebracht. Als deze groep vooruit zou blijven was ik zeker van mijn klassement.

In een achter volgende groepje zat Yvonne die de oversteek naar de kopgroep net niet konden maken. Het verschil met het peloton groeide iedere ronden, het klassement was nu wel zeker. Cindy kon in het peloton mooi afstop werk doen. Ja, dat is een van haar specialiteiten.

Met Lisa bedacht ik een plannetje, ik zou demarreren zodat de anderen zich stuk zouden rijden op mij. Daarna zou het haar beurt zijn om de aanval in te zetten. Het leek een mooi plan maar het liep anders. Ik zette de aanval in en bleef alleen vooruit, de andere meiden keken elkaar aan. De voorsprong groeide, dus ik reed maar door. Even dacht ik dat de meiden kop over kop mij zo weer terug zouden rijden of erger nog, mij zouden laten zwemmen.
Ook Francesca zette de aanval in en kreeg alle ruimte. Ze kwam snel dichtbij en ik besloot op haar te wachten. Samen reden wij de laatste paar ronden kop over kop. In de eindsprint had Francesca niet veel meer over. Het was een mooie eerste en tweede plaats vandaag en natuurlijk de winst in het natuurijs klassement.


De achtervolgende groep had alleen nog maar oog voor Lisa terwijl zij natuurlijk geen werk meer ging opknappen. Birgit Witte kreeg de ruimte en finishte als derde.

Ik had Lisa meer gegund maar het plan liep anders, zij eindigde als 7e.

De sprint van het peloton werd aangetrokken door Lisanne Buurman met achter haar Yvonne Spigt en ook Cindy Vergeer. De sprint werd gewonnen door Carla Zielman gevolgd door Yvonne Spigt op plaats 9, Danielle Bekkering en Cindy Vergeer op plaats 11.

Kristine Wijdenes reed na een teleurstellende marathon van gister een hele goede wedstrijd vandaag, het peloton moest ze dan wel laten gaan maar in een groepje daar achter reed ze netjes uit.

Klik hier voor de hele uitslag
 

 

Laatst vernieuwd: 23 Feb 2014

Terug