2014-Inzell-Haard-MariskaHuisman1

Baambrugge

Het laatste nieuws >>

 In Baambrugge stond afgelopen woensdag alweer de derde baanwedstrijd op het programma. Jane reed weer op haar oude schoenen en ik (Lisanne) kwam net op tijd aan. Gelukkig was er al getekend.

 

We begonnen met een 1000 meter. De eerste ging door plus negen tijdsnelste. Yvonne trok in de eerste serie de gashendel open maar kreeg daarbij geen hulp. Ze werd tweede in haar serie en moest haar tijd afwachten. In serie drie was het aan Mariska en mij. We moesten voor de tijd gaan en dat deden we ook. We noteerden de snelste tijd en zo waren wij samen met Yvonne door naar de halve finale. Lisa en Jane kwamen helaas niet door de serie heen.

 

In de halve finale zaten Maris en Yvon bij elkaar. Er werd redelijk doorgereden, Maris werd vierde en moest haar tijd afwachten. Ik zat in de tweede halve finale en werd daar vierde. De eerste halve finale bleek net iets sneller en dus zat ik wel in de finale en mistte Maris hem op een haar.

 

In de finale zaten drie dames van een concurrerende ploeg. Mijn start was niet denderend maar daarna kon ik goed naar voren schuiven. Op drie ronden voor het einde dreigde ik opgesloten te raken, dus besloot ik vol aan te gaan. Helaas werd ik op de bel ingehaald en vlak voor de laatste bocht nog een keer. Wel pakte ik de derde plaats.

 

 

Op de puntenkoers was er eerst een heftige valpartij waarbij de dames op het asfalt bleven liggen. Gelukkig lag er geen enkele Schaatsspetter bij en werd de koers na enkele ronden hervat. Na een aantal sprints trok Maris de gashendel open en kreeg Sharon Hendriks mee. Ronden lang reden zij met zijn tweeën, totdat Manon Kamminga naar ze toe sprong. De punten werden tussen de drie dames verdeeld en Maris pakte de derde plaats. Lisa, Yvonne en ik finishten in het flink uitgedunde peloton. Jane werd keurig 21e op de puntenkoers.

 uitslagen 

 

Aanstaande woensdag starten wij in Purmerend op de ‘thuisbaan’ van Jane, Lisa, Mariska en Yvonne. Tevens is dan de opening van de nieuwe piste, komt u ook kijken om 19.00?

 

Laatst vernieuwd: 19 May 2014

Terug