2015-NKmar-HAA-Mariska_Huisman_wint

Achterveld

Het laatste nieuws >>

Donkere wolken pakten zich samen boven Achterveld. Er vielen wat spetters op de grond, maar gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en was het aan ons om te gaan spetteren. Samen met Jane, Lisa en Mariska stond ik (Lisanne) aan de start bij de open wedstrijd in Achterveld. Een nieuw rondje waarin korte rechte stukken zaten en veel bochten.

 

Het plan was duidelijk, we gingen voor een clean sweep. Lisa en Maris zouden om en om demarreren en ik zou het afmaken in de sprint om de derde plaats. De wedstrijd ging van start en om en om demarreerden ze. Ondanks de slijtende demarrages lukte het niet om weg te komen omdat een ijzersterke Sharon Hendriks alles dichtreed.

 

Op een gegeven moment riep Barry mij en dacht ik dat hij een drink gebaar maakte. Ik zag niet helemaal goed wat hij deed dus dacht dat het ook nog wel eens kon betekenen dat ik moest gaan demarreren. Dus aan de andere kant van het parcours besloot ik ook maar eens de gashendel open te trekken. Wederom reed Sharon het dicht. Lisa of Maris sprong meteen weer weg en ik was op dat moment een beetje leeg. Ik zakte terug in het peloton wat uiteindelijk weer bijeen kwam.

 

De laatste paar rondes leek het er steeds meer op dat het een eindsprint zou worden, ik wist dat ik het dan af zou moeten maken, maar zo goed voelden mijn benen niet. Met nog ruim een halve ronde te gaan zat Maris achter mij en zei dat de sprint voor mij zou zijn. De druk op mijn schouders nam toe, ik wilde nog tegen Maris zeggen dat ik de sprint wel voor haar aan zou trekken. Ik hield echter mijn mond en dacht; als Maris er vertrouwen in heeft, dan moet ik het gewoon zelf doen.

 

Op ruim 100 meter voor de streep ging ik aan. Benen naar voren, niet om kijken, volle bak. Ik hoor Jannes mijn naam roepen. Hij blijft hem maar herhalen, vlak voor de finish durf ik omhoog te komen en te gaan juichen! Ik heb gewonnen. Ik durf nog steeds niet om te kijken pas na de finish kijk ik om en zie dat Maris tweede is geworden. Geen sweep, maar wel een mooie eerste en tweede plaats.

 

Dit jaar richt ik mij op de korte sprint en vorige week zei iemand tegen mij: ‘Dat wordt geen marathon overwinning hè, dit jaar.’ Mijn antwoord was dat een overwinning er waarschijnlijk niet in zou zitten dit jaar. Gelukkig heb ik gisteren met topwerk van de andere meiden mijn overwinning kunnen pakken.

 

Meiden, bedankt!


Lisanne

 

Laatst vernieuwd: 13 Jul 2014

Terug